ONGEDIERTEBESTRIJDING

ongedierte bestrijding
header0006iStock000004852981Large0_srcset-large
header2_srcset-large
headers0002Houtconserveringpagina4_srcset-large

Ongediertebestrijding

Zowel bij u thuis als rondom uw bedrijfspand kunnen insecten een plaag vormen. Ze komen voor in diverse soorten en maten, en elke soort zorgt op een andere manier voor overlast. Zo zijn er insecten die een risico vormen omdat ze kunnen bijten of steken terwijl andere insecten mogelijk ziektes verspreiden of uw voorraad aantasten of verontreinigen. Move It ongediertebestrijding biedt een oplossing voor alle soorten ongedierte.

Bijen

1334244592_07dd0964c4_oBijen leven voornamelijk in volken en zijn bekend om de honing die ze maken. Bijen worden, vanwege hun uiterlijk, vaak verward met wespen. De belangrijkste uiterlijke verschillen tussen bijen en wespen zijn de kleur van het lichaam (bijen zijn donkergeel-bruin van kleur en wespen fel geel en zwart) en de beharing (het lichaam van een bij is behaard, dat van een wesp niet).

Een bijenvolk telt vaak meer dan 30.000 dieren. Plekken waar bijenvolken zich graag nestelen zijn holle bomen en holten in daken en muren. De hele kolonie overwintert in het nest. Bijen leven van het stuifmeel en nectar wat ze verzamelen van bloemen.

Bijen kunnen op verschillende manieren overlast veroorzaken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op een ongelukkige plek nestelen en daarnaast kan een bijensteek vervelende gevolgen hebben voor mensen met een allergie. U hoeft echter niet in paniek te raken wanneer bijen in uw buurt zijn: een bij steekt pas wanneer zij wordt uitgedaagd.

Heeft u overlast van bijen? Bij het aantreffen van een bijenzwerm kunt u het beste direct een imker waarschuwen om de zwerm te laten verwijderen. Heeft u vragen of wilt u dat wij de bijenzwerm voor u verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Kakkerlakken

kakkerlak bestrijdenKakkerlakken zijn vooral bekend vanuit warme oorden. Echter, in Nederland komen kakkerlakken ook voor. De meest voorkomende kakkerlakkensoort in Nederland is de Duitse kakkerlak.

Kakkerlakken leven vooral in een warme, vochtige omgeving met voldoende voedsel. Dit zijn vooral keukens, maar ook ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, restaurants, bakkerijen en dierentuinen zijn plekken waar kakkerlakken veel voorkomen. Kakkerlakken verspreiden zich al snel over een grote oppervlakte. Overdag kruipen ze het liefst weg in kieren en gaten, en juist omdat ze zich zo weinig laten zien is er vaak al sprake van een ware kakkerlakkenplaag voordat deze echt ontdekt wordt. Vooral aan levensmiddelen veroorzaken kakkerlakken veel schade. Via hun uitwerpselen verspreiden ze diverse bacteriën en ziektes.

Heeft u overlast van kakkerlakken? Move It ongediertebestrijding helpt u graag met preventieadvies en het eventuele bestrijden van kakkerlakken. Neem direct contact met ons op.

Mieren

Ongedierte bestrijdingAlhoewel mieren in de natuur een nuttige taak vervullen, in uw keuken of kantine kunnen ze voor behoorlijke overlast zorgen. Er komen meer dan 50 verschillende mierensoorten voor in Nederland. De meeste mierensoorten maken hun nest in zandgrond, maar ook onder tegels of omgekeerde bloempotten kunt u een mierennest tegenkomen.

Mieren zijn echte zoetekauwen, ze zijn altijd op zoek naar suikerhoudende producten. Het gevaar is echter dat wanneer mieren voedsel hebben aangeraakt, dit voedsel niet meer geconsumeerd kan worden in verband met de bacteriën die de mier bij zich draagt.

Het is belangrijk mieren preventief te weren. Dit doet u door ervoor te zorgen dat deze insecten niet meer bij de zoetigheden in of rondom uw huis terecht komen. Sluit suikerhoudende producten goed af in dichte verpakkingen en laat geen vuile afwas of etensresten staan.

Ondanks dat het belangrijk is om mieren preventief te weren, kan het zijn dat u onverhoopt toch last hebt van mieren. Move It ongediertebestrijding helpt u graag met de bestrijding van mieren in uw huis of bedrijfspand. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Motten

motten bestrijdenDe meest voorkomende en direct ook meest schadelijke mot in Nederland is de kleermot. Deze mot leeft in huizen en veroorzaakt schade aan kleding en bont. Het is echter niet de mot zelf, maar de larven van de mot die uw kleding aantast. Deze larven zijn wit van kleur en ongeveer één centimeter lang. De larven leven van dierlijke producten zoals wol, tapijt, veren, bont, zijde en isolatiemateriaal waarin dierlijke producten zijn verwerkt. Het vrouwtje legt haar eitjes het liefst in vouwen van kleding of bijvoorbeeld tussen haren en naden, hierbij heeft bevuilde kleding of kleding met transpiratievlekken de voorkeur.

U kunt kleermotten voorkomen door uw kleding goed schoon te houden, regelmatig te luchten en niet te dicht op elkaar te hangen. Daarnaast is het verstandig uw kleding te bewaren in goed sluitende zakken, kisten of kasten.

Wanneer u last heeft van motten in uw kledingkast, is professionele bestrijding noodzakelijk. Motten houden zich veelal schuil in naden en kieren en zijn daarom moeilijk te bereiken. Move It ongediertebestrijding bestrijdt motten uit uw kledingkast door ook de moeilijk te bereiken plekken te behandelen met een bestrijdingsmiddel.

Heeft u vragen of wilt u dat wij u van uw mottenoverlast af helpen? Neem dan contact met ons op.

Vliegen

vliegen bestrijdenRond zoemende vliegen in uw huis kunnen voor aardig wat overlast zorgen. Daarnaast vormen bepaalde soorten vliegen een risico voor uw gezondheid: het zijn echte ziekte-verspreiders.

Er bestaan duizenden soorten vliegen. De meest voorkomende problemen met vliegen worden echter veroorzaakt door clustervliegen en kamervliegen

Clustervliegen zijn 6-10  mm lang en overwinteren vaak in huizen, bijvoorbeeld op zolders. Met het aanbreken van de lente kunnen ze opeens in grote aantallen in uw huis opduiken.

Kamervliegen zijn iets kleiner dan clustervliegen: een volwassen kamervlieg is zo’n 6-7 mm lang. Deze soort vliegen wordt aangetrokken door etensresten en organisch afval. De vrouwtjesvlieg legt zo’n 400 tot 600 eitjes in rottend materiaal of uitwerpselen, die zich ontwikkelen tot larven.

Preventie van vliegen

316795614_d0fa0552ba_oU kunt vliegen preventief weren door te zorgen dat er geen voedselresten in uw huis te vinden zijn. Door overgebleven voedsel meteen te bedekken en etensresten direct op te ruimen verkleind u de kans dat vliegen zich aangetrokken voelen tot uw woning. Daarnaast is het van belang dat u afvalbakken gesloten houdt, er geen ontlasting van huisdieren in of rond uw woning ligt. Om vliegende insecten überhaupt uit uw woning te weren is het handig om horren te plaatsen en deuren en ramen dicht te houden, met name in de avonduren.

Heeft u onverhoopt toch last van vliegen? Er zijn diverse doe-het-zelf producten te koop waarmee u vliegen kunt doden. Bij een blijvend of grootschalig vliegenprobleem is het echter belangrijk om professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Move It ongediertebestrijding beschikt over een breed assortiment krachtige insecticiden om vliegen aan te pakken.

Heeft u vragen over vliegenbestrijding of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.